- Ota yhteyttä - Sivustosta - Tulostussivu -
HARJUREITTI

ETUSIVU
GEOLOGIA
LUONTO
POHJAVESI
HIIHTOREITISTÖ
SÄÄ JA LATUTIEDOT
RETKEILY, ULKOILU
OPASTETUT RETKET
MAJOITUS, SAVUSAUNA YM.
MYLLYLÄHTEEN LUONTOALUE
PÖNTTÖPUISTO/ LINTUTUPA
AJO-OHJE JA YHTEYSTIEDOT
LUONTOMATKAILUHANKE
LINKITLähellä ja silti luonnon sylissä

”Pikkulapin” Harjureitti sijaitsee keskeisellä osaa Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa Säkylänharjun-Virttaankangas alueella. Keskeisin lähtöpaikka geologian/pohjaveden- ja harjuluonnon havaintokohteille on Toimintaloman kohdalla Harjureitin varressa oleva päällystetty tieliikenteen käytöstä poisjäänyt tienosuus Säkylä-Loimaa tien numero 213 varrella tieosuudella Säkylä-Virttaa.

Valittavanasi on useita eripituisia kierrosvaihtoehtoja ja lähtöpaikoilla on opastustaulut ja reitti on selkeästi etäisyysviitoitettu.

Harjualueen varmalumisuudesta johtuen siinä on koneellisesti hoidettu 6 m levyinen kaksoisladun ja luisteluhiihdon 28 kilometrin latuverkosto, josta 14 km on valaistua.

Reitinvarrella on jokamiehen oikeuksin käytettävissä useita laavuja puucee/puuhuoneineen, Turvekammi, Luppokota, Myllylähteen luontoalue ylivirtauksen havaintokohteineen ja urheiluseurojen kaksi majaa joissa hiihdon sesonkiaikaan kahvi/munkki tarjoilua.

Geologian- ja pohjaveden näyttely Myllytuvalla, lintutupa/ pönttöpuisto, varaustupa/metsäsauna. Toimintaloman alueella mökkien vuokrausta ja tilauksesta ryhmille nokipannukahvit, savusauna/avanto ja keittoruokaa luppokodan tulilla.

.