- Ota yhteyttä - Sivustosta - Tulostussivu -
HARJUREITTI

ETUSIVU
GEOLOGIA
LUONTO
POHJAVESI
HIIHTOREITISTÖ
Hiihtokierrosten korkeuskäyriä
Latuverkosto
SÄÄ JA LATUTIEDOT
RETKEILY, ULKOILU
OPASTETUT RETKET
MAJOITUS, SAVUSAUNA YM.
MYLLYLÄHTEEN LUONTOALUE
PÖNTTÖPUISTO/ LINTUTUPA
AJO-OHJE JA YHTEYSTIEDOT
LUONTOMATKAILUHANKE
LINKIT

 HIIHTOREITISTÖ

Harjureitistön kaksoislatuverkosto on 6 m levyinen ja siinä keskellä jyrsivällä latukoneella hoidettu kovapohjainen tila luisteluhiihdolle.

Varmalumiselle harjualueelle päästään toisinaan ajamaan ladut jo marraskuussa ja yleensä joulukuu on hyvää hiihdon aikaa. Tavallisesti koko latuverkostolla pääsee hiihtämään maaliskuun loppuun asti. Huhtikuun alussa hiihtokelit säilyy pisimpään harjun pohjoispuolella ja harjun laella.

 

Ladut pidetään jokapäiväisesti hiihdettävässä kunnossa, Lumisateisina päivinä ne ajetaan kuntoon muutaman tunnin aikana lumentulo loputtua.

Latuverkostoa hiihtäjien käytössä on 28 km. Klo 22.00 asti valaistun ladun osuus on 14 km Toimintalomasta – Vampulan Ulkoilumajalle - Eräveikkojen majalle.

Hiihdon lomassa voit tutustua myös ladunvarren luonto,- geologia- ja pohjavesitauluihin. Eikä niin huonoa ilmaa olekaan ettei tutustuminen onnistu Myllytuvalla, jonne on ajotien lisäksi hiihtolatu.

Harjureitin sää- ja hiihto-olosuhteista saat tietoa sää harjulla kohdasta.

Latuverkosto on tehty ”sunnuntaihiihtäjiä” ajatellen. Siinä ei ole pitkiä yhtämittaisia nousuja eikä jyrkkiä laskuja. Latuverkoston kokonaiskorkeuserot ovat kuitenkin huomattavat ja maaston käyttö tekee siitä mielenkiintoisen ja vaativankin hiihtäjän tarpeet tyydyttävän.

Kaikki paikoitusalueet (P-paikat) ovat hoidettuja. Tullessasi isolla joukolla tai usealla bussilla, esim. hiihtoloman sesonkiviikonloppuina, niin tilaa löytyy Toimintaloman kohdalla reitinvarressa olevalta vanhalta käytöstä poisjääneeltä tienosalta, josta pääsee poistumaan ilman kääntymistä. Se on mm. linja-autoille hyvä paikka. Tulosta ajo-ohje ja reittikartta. Vampulan Ulkoilumajalla ja Eräveikkojen majalla on isot paikoitusalueet.