- Ota yhteyttä - Sivustosta - Tulostussivu -
HARJUREITTI

ETUSIVU
GEOLOGIA
LUONTO
POHJAVESI
HIIHTOREITISTÖ
SÄÄ JA LATUTIEDOT
RETKEILY, ULKOILU
OPASTETUT RETKET
MAJOITUS, SAVUSAUNA YM.
Turvekammi
Laavut, kota
Varaustupa
Myllytupa
Urheiluseurojen majat
Metsäsauna
Kotasauna
Savusauna
Mökkejä toimintaloman alueella
MYLLYLÄHTEEN LUONTOALUE
PÖNTTÖPUISTO/ LINTUTUPA
AJO-OHJE JA YHTEYSTIEDOT
LUONTOMATKAILUHANKE
LINKIT

 Laavut, kota

Näköalalaavulta avautuu nimen mukaisesti Harjureitin laajimmat näkymät. Tarkka katsoja näkee sieltä myös palan Säkylän Pyhäjärveä. Tämä harjualueen korkein kohta sijaitsee ”pikkulapin” korkeimmalla kohdalla Porsaanharjulla 143 m merenpinnasta. Suosittu käynti ja tulipaikka.

Katso kartasta laavun sijainti maastossa

 

 


Klemelaavua ympäröi vanha, pitkään koskematta ollut harjumetsä. Paikka on rauhallinen, koska se on hieman reitistä ja hiihtoladusta sivussa.

 

Katso kartasta laavun sijainti maastossa

 


Rajalaavu on suojaisa levähdys- ja yöpymispaikka, johon tuulet eivät sovi.

 

Katso kartasta laavun sijainti maastossa

 

 


 

Juvankoskilaavu on Toimintaloman ja Myllylähteen puolivälissä. Kun matkassa on pieniä lapsia niin heidän kanssaan voi lähteä tällekin reitinosalle koska siinä taukopaikkojen välimatkat ovat niin lyhyitä että matkasta selviää ilman ongelmia.

 

Katso kartasta laavun sijainti maastossa

 


”Kantolaavu" on iso syksyllä 2010 tehty laavu, jossa on runsaasti istuma ja pöytätilaa sekä hyvät tulipaikkalaitteet. Laavulle on helppo tulla autolla, koska se on aivan Säkyläntien varressa. Siitä voi lähteä niin Porsaanharjulle (2,6 km) kuin Myllylähteelle (1,6 km) tai tehdä eripituisia lenkkejä reitillä.

Katso kartasta laavun sijainti maastossa

Luppokota on iso talvilämmin kota pönttöpuiston keskellä kotasaunan vieressä.

Katso kartasta kodan sijainti maastossa


Turvekammi on Myllylähteen valaistun polun varressa lehtometsän ja kuusikon siimeksessä. Pitkospuiden ja polun varrella on geologian, pohjaveden ja harjuluonnon havaintotauluja, Myllytuvan näyttely, toimiva lirikaivo sekä lähteen ylivirtaaman havaintokohde.
Turvekammi on hyvä taukopaikka mm. huonoilla ilmoilla. Siihen mahtuu kerralla noin 25 henkilöä. 50 metrin päässä kammista on toimiva lirikaivo, josta voi ympärivuotisesti tyydyttää puhtaan veden tarpeen.