- Ota yhteyttä - Sivustosta - Tulostussivu -
HARJUREITTI

ETUSIVU
GEOLOGIA
LUONTO
POHJAVESI
HIIHTOREITISTÖ
SÄÄ JA LATUTIEDOT
RETKEILY, ULKOILU
Kierrosten korkeuskäyriä
Kierrosvaihtoehtoja
OPASTETUT RETKET
MAJOITUS, SAVUSAUNA YM.
MYLLYLÄHTEEN LUONTOALUE
PÖNTTÖPUISTO/ LINTUTUPA
AJO-OHJE JA YHTEYSTIEDOT
LUONTOMATKAILUHANKE
LINKIT

 RETKEILY, ULKOILU

Harjualue kokonaisuudessaan sopii hyvin hyöty- ja harrastusliikuntaan. Se on kovapohjaisuudestaan ja runsaasta polkuverkostostaan johtuen liikuttavissa kaikilla säillä aikaisesta keväästä myöhäissyksyyn.

Harjureitin lähtöpaikoilta on helppo lähteä merkittyä ja etäisyysviitoitettua reittiä valitsemallesi kierrokselle.

Jos haluat virkistymisen ja liikkumisen lisäksi ”viisastua” eli kartuttaa tietämystä harjuluonnosta, pohjavedestä ja geologiasta valitse silloin pääharjun 8 km lenkki tai Toimintaloman - Myllylähteen välinen lyhyempi runsaan 4 km reitti. Yhdistämällä pääharjun kierroksen ja Myllylähteellä käynnin tulee matkaksi noin 11 km.

 

Myllylähde ja sen lehtoluonto on monipuolinen kohde jota täydentää Myllytuvan geologia- ja pohjavesi näyttely. Reitin varrella Toimintalomaan on useita harjuluonnon kohteita ja tiivistetyn paketin harjualueen lintutietoa saat pönttöpuistossa ja sen lintutuvassa.

Pääharjun kierroksen kohokohta on harjualueen korkein kohta 143 m merenpinnasta oleva Porsaanharju Näköalalaavuineen. Siinä kulkija kokee ”pikkulapin” parhaimmillaan.

 

 

Työpäivän jälkeisen ja syksyn pimeänajan ulkoilun voi toteuttaa Harjureitin klo 22.00 asti valaistulla reitinosalla ja Myllylähteen iltavalaistuilla pitkospuilla.

Harjureitin sääolosuhteista saat tietoa sää harjulla kohdasta.

Reitti on vaihteleva ja sen korkeuseroihin voit tutustua tässä

Kaikki paikoituspaikat P-paikat ovat käytettävissäsi. Tullessasi isolla joukolla esim. usealla bussilla niin toimiva lähtöpaikka on Toimintaloman kohdalla reitinvarressa oleva vanha käytöstä pois jäänyt päällystetty tienosa, josta pääsee poistumaan ilman peruutuksia ja kääntymisiä. Tulosta ajo-ohje ja reittikartta.

Jos saavut suoraan Myllylähteelle tulosta tästä ajo-ohje ja Myllylähteen alueen kartta.

Valmiita reittivaihtoehtoja löydät täältä.