- Ota yhteyttä - Sivustosta - Tulostussivu -
HARJUREITTI

ETUSIVU
GEOLOGIA
LUONTO
POHJAVESI
HIIHTOREITISTÖ
SÄÄ JA LATUTIEDOT
UUSI KANTOLAAVU
RETKEILY, ULKOILU
OPASTETUT RETKET
MAJOITUS, SAVUSAUNA YM.
MYLLYLÄHTEEN LUONTOALUE
PÖNTTÖPUISTO/ LINTUTUPA
AJO-OHJE JA YHTEYSTIEDOT
LUONTOMATKAILUHANKE
LINKIT

 SÄÄ JA LATUTIEDOT

Sää- ja sään ennusteet Harjureitin latualueella

Tiehallinnon kelikamera Kantatiellä 41 Virttaalla.
Klikkaa sieltä kohta kelikamera ja siirry tie no 41:n kameraan


10 minuutin välein päivittyvä latukameran kuva
Menneet 24 h, 30 vrk

Täsmäsää, Virttaa

Latutiedot ja palvelut latuverkoston varressa tulevana viikonloppuna

Tiistaina 3.4 Harjureitillä on hieno ulkoiluilma ja eilisen lumisateen jäljiltä Juhani lähti aamulla ajamaan latuja niin että ne ovat taas iltapäivällä loistavassa hiihtokunnossa. Pirjo laittoi viikonvaihteessa Ulkoilumajan buffetin luukut tältä talvelta säppiin ja majoilla jatkuu taas entisen tapaisesti hiihtäjien mehu, kahvi, munkki, keitto yms. palvelut vuoden lopulla ensilumien sadettua. Toimintaloma toimii entisenlaisesti ympärivuoden tarjoten ryhmille saunojen lämmitystä, perheille mökkimajoitusta ja uusille Pikku-Lappiin ihastuneille mahdollisuus ostaa itselle rakentamisvalmis vapaa-ajan tontti taikka valmis vapaa-ajankiinteistö Harjureitin 14 km pituiselta valaistulta osuudelta. Noista omista palveluistani voit katsoa tarkemmin www.toimintaloma.fi tai soitella minulle puh. 0400 595 898.

Toimintaloman mökki-isäntä Esa


Torstaina 30.3. klo 14.00 on nollakelin ulkoilusää. Juhani ajaa tänään iltapäivän aikana ladut pääsiäisen ajaksi hyvään hiihtokuntoon. Sääennusteen mukaan hienot ulkoiluilmat jatkuu ja Vampulan Ulkoilumajalla Pirjo pitää buffettia huomisesta perjantaista alkaen vielä tämän viikonlopun ajan.

Toimintaloman mökki-isännän ja tilaussaunan lämmittäjän Esan tavoitat; puh. 0400 595 898   tai   www.toimintaloma.fi

Perjantaina 23.3. klo 9.00 on -6 asteen pakkaskeli. Jarmo lähti jo aamuvarhain ajamaan latuja ja saa ne puolenpäivään mennessä 25 km pituisesti ajetuksi hyvään hiihtokuntoon. Pikku-Lappi tarjoaa erinomaiset hiihto-olosuhteet viikonlopunviettoon ja sääennusteen mukaan latuverkosto on vielä pääsiäisen yli hiihdettävässä kunnossa. Taitaa tulla ennätyksellisen pitkä hiihtotalvi kun se alkoi ensilumien ladunajona jo joulukuun 13 päivänä.

Toimintaloman mökki-isäntä ja tilaussaunojen lämmittäjä Esa

Keskiviikkona 14.3 klo 14.30 ja pakkasta -3 astetta. Nyt näyttää pitkäajan sääennusteet että pääsiäisenkin Harjureitillä on hiihtokelit. Eli Pikku-Lappi näyttää parhaimmat puolensa hiihtäjille kun ladut päästiin ajamaan jo joulukuun 13 päivänä ja huhtikuunkin puolelle näyttää riittävän hiihtokelejä. Juhani ajaa juuri nyt yöllisen lumisateen ja aamupäivän tuiskun jäljiltä latuja 25 km pituisesti hiihtokuntoon. Kannattaa tulla etäämmältäkin seuraavien viikkojen aikana nauttimaan aurinkoisista hiihtopäivistä ja monesta eri kierrosvaihtoehdosta koostuvasta Harjureitin latuverkostosta. Makkaranpaistolaavujakin on viisi ja niiden lisäksi Myllylähteen Turvekammi sekä majojen buffetit on auki viikonloppuisin.

Toimintaloman mökki-isännän ja tilaussaunojen lämmittäjän Esan tavoitat; www.toimintaloma.fi ja puh. 0400 595 898

Perjantaina 9.3 klo 9:30 Harjureitin varressa Toimintalomassa -2 asteen pakkanen ja pikkusen sataa lunta. Juhani ajaa tänään 25 km pituisesti latuverkoston perinteellisen hiihdon kaksoisladut ja vapaan hiihdon luistelu-uran hyvään hiihdettävään kuntoon. Nyt tulevana viikonlopun lauantaina ja sunnuntaina saa poikkeuksellisesti hiihtää myös huovinhiihdon latuja varuskunnan paviljongille jossa on sotilaskotiauto munkkitarjoiluineen. Harjureitillä Ulkoilumajan ja Eräveikkojenmajan buffetit ovat auki viikonlopun molempina päivinä. Kovemmat pakkaset näyttää olevan tältä erää ohi ja hiihtokelit jatkuu hyvinä ensiviikon.

Toimintaloman mökki-isännän ja tilaussaunojen lämmittäjän Esan tavoitat; www.toimintaloma.fi  tai puh. 0400 595 898

Torstaina 1.3. klo 12:30 Harjureitin varressa olevassa Toimintalomassa -11 astetta pakkasta. Perinteellisen hiihdon laduille on tuuli kerryttänyt hiihtoa häiritsevää puista pudonnutta roskaa. Juhani lähtee nyt iltapäivällä ajamaan latuverkoston latuja ja ajaa loput ladut huomenaamusti niin sitten 25 km kaksoislatuja ja luisteluhiihdon latu-uraa on viikonvaihteeksi hyvässä hiihdettävässä kunnossa. Kovemmat pakkasetkin menee ohitse huomenna aamulla klo 10:00 mennessä ja sitten ei enää seuraavanakaan viikkona ole hiihtoa rajoittavaa kylmyyttä. Hiihtomajoilla on normaaliin tapaan tarjoilua lauantaina ja sunnuntaina. Nyt kun pakkaset eivät enää rajoita ulkona oloa ja ladut on hyvässä kunnossa niin kannattaa lähteä hiihtämään, paistamaan laavuille makkaroita ja muutenkin nauttimaan ystävien kanssa Pikku-Lappimme tunnelmista.

Toimintaloman mökki-isännän ja tilaussaunan lämmittäjän Esan tavoitat:  www.toimintaloma.fi  tai puh. 0400 595 898

Maanantaina 19.2 klo 6:00 on yön jäljiltä pakkasta vielä -13 astetta. Sääennusteiden mukaan Harjureitillä on hyvät hiihtokelit hiihtolomaviikolla ja yön pakkaset lauhtuvat jo aamupäivien aikana. Ladun varressa Ulkoilumaja ja Eräveikkojenmaja palvelee joka päivä auki olevilla kahvioilla, joissa tarjolla myös keittoja sekä Toimintalomaan voi tehdä entisenlaisesti puhelimella 0400 595 898 mökki- ja saunavarauksia.

Toimintaloman mökki-isäntä Esa


Perjantaina 16.2 klo 20:00 Toimintalomassa tässä Harjureitin varrella on -3 asteen pikku pakkanen ja muutenkin hyvät hiihtokelit. Ulkoilumajan ja Eräveikkojenmajan kahviot ovat viikonvaihteen lisäksi auki myös koko hiihtolomaviikon. Ulkoilumajalla Pirjo on luvannut muun tarjottavan lisäksi laittaa lauantaina tarjolle lohikeittoa. Latuverkosto on hyvässä hiihtokunnossa ja jos hiihtolomaviikolla saadaan lumisateita niin Juhani ajaa ladut kuntoon.

Toimintaloman mökki-isäntä Esa

Tiistaina 13.2 klo 9:00 Toimintalomassa tässä Harjureitin varrella on -1 asteen lämpötila ja yöllä satanut uutta lunta noin 2 cm. Juhani lähti  ajamaan kaikki 25 km perinteellisen- ja vapaan hiihdon latuverkoston eripituiset latukierrokset hyvään hiihtokuntoon. Tulevalle hiihtolomaviikolle ja ensi sunnuntaina 18.2 hiihdettävälle Huovinhiihdon laturetkelle on kaikilta osiltaan turvatut lumiolosuhteet. Harjureitillä ajettiin ensimmäiset tämän talven hiihtoladut joulukuun 13 päivänä ja pisimmillään olemme täällä saaneet nauttia hiihtomahdollisuuksista aina huhtikuun ensimmäiselle viikolle asti. Nytkin on latupohjat niin paksulti jäätyneinä että se mahdollistaa niille hyvän sääkestävyyden.

Toimintaloman mökki-isäntä Esa

Keskiviikkona 7.2 klo 17:00 tässä Toimintalomassa on hiihdonystäville mukavaa kerrottaa. Tänään satanut ohuelti pehmeää pakkaslunta ja sen Juhani ajaa huomenna torstaina 25 km pituiseksi hyväksi perinteellisen ja vapaan hiihdon latuverkostoksi. Säidenkin puolesta on tulossa hyvä hiihtoviikonloppu ja myös ensiviikolla kelit suosii hiihtoa. Ulkoilumajan ja Eräveikkojenmajan kahviot palvelevat la ja su ja minulta voi entisenlaisesti vuokrata mökkejä ladun varresta ja tehdä saunavarauksia puh. 0400 595 898. Tarkempia tietoja saunoista, avannosta, mökeistä www.toimintaloma.fi 

Toimintaloman mökki-isäntä Esa

Perjantaina 2.2 klo 9:00. Nyt on heti aamusta ilosta kerrottavaa kun eilisen lumisateen lisäksi on yön aikana satanut vielä lisää 10 cm lunta. Juhani lähti hetki sitten ajamaan kaikki 25 km kaksoisladun ja luisteluhiihdon latuverkoston lenkit hyvää hiihtokuntoon. Pidemmän ajan sääennusteen mukaan tästä eteenpäin saadaan hyvät hiihto-olosuhteet myös hiihtolomaviikoille. Eräveikkojenmaja ja Ulkoilumaja palvelevat mehulla, kahvilla, munkilla ym. lauantaina ja sunnuntaina. Pirjo Ulkoilumajalta kertoo laittavansa Runebergin päivän kunniaksi sunnuntaina tarjolle peurakeiton lisäksi Runebergintorttua ja lauantaina on lohikeittopäivä. Jos kaipaat Toimintaloman saunapalveluja ja vaikka avantouinnin mahdollisuutta hiihtolenkin jälkeen niin soittele siitä.

Toimintaloman mökki-isäntä Esa

Keskiviikkona 31.1 klo 07:00 Harjureitin varrella Toimintaloman kohdalla -10 asteen lämpötila ja tuuleton ilma. Eilinen 2-3 cm vahvuinen lumisade peitti puista latu-uralle pudonneet roskat ja muutenkin mukavasti pehmentää jäisiksi käyneitä latupohjia. Nyt niissä hiihto onnistuu mutta edelleen alamäissä pitää noudattaa varovaisuutta kun siellä alla on kuitenkin se kova latupohja. Sääennusteen mukaan huomenna torstaina tähän Harjureitille saadaan runsaammin lunta ja tuon lisäsateen jälkeen Juhani pääsee ajamaan kaikki 25 km kaksoisladut ja luisteluhiihdon ladut kuntoon.

Kirjoittelen Teille lisää (viimeistään perjantai aamulla) tähän palstalleni viikonvaihteen hiihto-olosuhteesta - latujen kunnosta ja silloin osaan myös kertoa ovatko Ulkoilumaja ja Eräveikkojenmaja taas viikonloppuna auki ja miten on tarjolla mehua, kahvia, munkkia yms. purtavaa sekä mahdollisesta keittoruuasta sekä aukiolon kellonajat. Saunomistarpeet Toimintalomassa tulee pyytää soittamalla 0400 595 898 ja sen verran etukäteen että ehdin saamaan saunan lämpimäksi.

Toimintaloman mökki-isäntä Esa

Perjantaina 26.1 klo 13.00 Harjureitin varrella Toimintalomassa on +1 asteen lämpötila joka sääennusteen mukaan huomisen lauantaipäivän aikana kääntyy pieneksi pakkaseksi. Sääennusteen mukaan huomisen aamupäivän aikana tälle alueelle sataisi pieni määrä uutta lunta joka olisikin hiihdon kannalta välttämätöntä jäisiksi muuttuneille latupohjille. Myös sunnuntaille on luvassa lumisadetta ja kun vain saadaan uutta lunta 2 - 3 cm verran niin jo silloin Juhani pääsee jyrsivällä latukoneella ajamaan latuverkostoa hiihdettävään kuntoon. Pidemmän ajan sääennusteen mukaan nyt alkaa pakkasjakso ja ensiviikonkin aikana on luvassa lumisateita. Kirjoittelen Teille taas tähän samalle palstalle kun latuja päästään uudelleen ajamaan.

Toimintaloman saunojen lämmittäjä ja mökki-isäntä Esa

Perjantaina 19.1 klo 10.00 Harjureitin varrella olevassa Toimintalomassa on pakkasta -6 astetta. Yön aikana on satanut lisää pakkaslunta ja sade päättynee tänään puoleen päivään mennessä. Juhani lähti juuri äsken ajamaan latuja ja perinteellisen hiihdon kaksoisladut näyttääkin tulevan luisteluhiihtouran kanssa hyvään hiihdettävään kuntoon. Pakkaslumen alla on kovempaa latupohjaa ja se tietysti pitää ottaa varovaisuusmielessä huomioon ettei jossain alamäessä siitä syystä kaatuessaan loukkaa itseään. Pitempiaikaisen sääennusteen mukaan ensi viikon jälkeen voidaan seuraavaksi odottaa taas runsaampia sateita ja kait ne tässä meidän varmalumisella harjualueellamme tuleekin lumena.

Ladun varressa olevien Ulkoilumajan kahvio on lauantaina ja sunnuntaina auki klo 16 asti ja Eräveikkojenmajan kahvio klo 15.00 asti. Sekä minulle saa tehdä tähän ladunvarren saunoihin ja mökkeihin entisen tapaisesti varauksia ja tiedoksenne että avanto on myös käytettävissänne. Hyvää hiihtoviikonloppua kaikille.

Toimintaloman saunojen lämmittäjä ja mökki-isäntä Esa


Torstaina 18.1 klo 9.00 tässä Harjureitin varressa Toimintalomassa on pakkasta - 6 astetta. Yön aikana on satanut 3 cm uutta höytää pakkaslunta, joka onkin tervetullutta koviksi käyneille latupohjille. Tuon sateen seurauksena puista pudonnut neulas- ym. roskaisuus peittyy hyvin ja latupohjat ovat jo tänään paremmassa hiihtokunnossa kuin edellisinä päivinä ovat olleet. Tämän päivän aikana sääennusteen mukaan vielä satelee pikkusen lisää lunta iltaan asti ja Juhani lähtee heti huomen aamulla ajamaan kaikki ladut viikonvaihteeksi hyvään hiihtokuntoon. Kirjoitan huomenna lisää latujen kunnosta.

Toimintaloman saunojen lämmittäjä ja mökki-isäntä Esa

Perjantaina 12.1 klo 17.00 on tässä Harjureitin varren Toimintaloman kohdalla  - 6 asteen pakkaskeli. Nyt viikonlopun molempina päivinä on Ulkoilumajalla ja Eräveikkojen majalla kahvia, mehua, munkki, ym. pientä purtavaa tarjolla klo 10.00 - 16.00 

Harjureitillä on 25 km kaksoislatuja ajettuna mutta pehmeän lumen niukkuudesta johtuen Juhani ei voinut kaikin kohdin latuja tänään uudelleen ajaa. Sääennusteen mukaan vasta ensi keskiviikosta lähtien sataa uutta lunta useana päivänä että silloin taas kaikki ladut saadaan jyrsivällä latukoneella ajettua priimaan kuntoon. Siihen asti jokaisen pitää kovempien latupohjien alueella olla varovainen ettei tulisi loukkaantumisia alamäessä kaatumisista.

Minä palvelen Teitä entiseen tapaan saunojen lämmittämisillä ja mökkien vuokrauksella www.toimintaloma.fi    puh. 0400 595 898  tai  esa.lahteenmaki@toimintaloma.fi 

Toimintaloman saunojen lämmittäjä ja mökki-isäntä Esa

Maanantaina 8.1 klo 9.30 on pieni -2 asteen pakkaskeli ja vielä tänään aamupäivällä on kylmältä tuntuvaa tuulta. Yön aikana tullut niin vähän (1 cm) lunta ettei Juhanin kannata sen takia lähteä latuja ajamaan. Sääennusteen mukaan päivemmällä on aurinkoinen ilma ja tuulen vähetessä loppuviikonkin päivät ovat suosiollisia hiihdolle. Parhaimmassa kunnossa ovat harjun pohjoispuolen ladut ja niistä 1,8 km pituinen Ulkoilumajan lenkki.

Toimintaloman mökki-isäntä ja tilauksesta saunan lämmittäjä Esa

Nyt lauantaina 6.1 klo 14.00 on - 1 asteen lämpötila ja iltaan mennessä se laskee vielä muutaman asteen ja uutta lunta sääennusteen mukaan sataa sentin verran koviksi käyneille perinteellisen hiihdon laduille. Pitempiaikaisen sääennusteen mukaan ensiviikko saadaan nauttia pienestä pakkaskelistä. Huomenna sunnuntaina klo 11.00 avautuu Ulkoilumajan kahvio ja entiseen tapaan Pirjolla on siinä kahvin, mehun, munkkien ym. lisäksi tarjolla muutakin pientä purtavaa klo 16.00 asti. Toimintalomasta voi varata saunan löylyt hiihtolenkin jälkeen, avanto.                            Puh. 0400 595 898, www.toimintaloma.fi

Toimintaloman mökki-isäntä ja tilaussaunojen lämmittäjä Esa

Torstaina Harjureitin varressa 4.1 klo 9.00 on  +1 aste lämmintä ja sateetonta. Pidennän ajan sääennusteen mukaan huomenissa sataa ja toivottavasti lunta tai räntää saadaan viikonloppuun mennessä sen verran että Juhani pääsee ajamaan uudelleen latuja 25 km pituisesti. Ennusteen mukaan nyt viikonvaihteessa alkaa pidempi pienten pakkasten ajanjakso jolloin latupohjat tulee paremmin latukonetta kantaviksi ja siihen pienen määrän pehmeän lumen saanti helpottaa Juhanin ajaa käyttöömme hyväkuntoisia hiihtolatuja. 

Toimintaloman mökki-isäntä ja tilaussaunojen lämmittäjä Esa 

Hyvää vuoden 2018 ensimmäistä päivää ja nyt Harjureitin varressa 1.1. klo 9.30 on - 0,5 astetta pakkasta. Yöllä tänne on satanut pikkusen pakkaslunta joka mukavasti pehmentää kovaksi käyneitä latupohjia ja peittää puista pudonneet pikkuroskat. Eli suunta tänne ja hiihtelemään Harjureitille.

Toimintaloman mökki-isäntä ja tilaussaunojen lämmittäjä Esa

Tässä Harjureitin varrella Toimintaloman mökkikylässä 27.12 aamulla klo 9.00 on lämpötila nollan vaiheilla. On taas yön aikana käynyt niin mukavasti kuin usein tässä harjualueella käy että olemme saaneet tähän latuverkostolle noin 3 cm uutta lunta kun se tästä jo lyhyenkin matkanpäässä on tullut alas vesisateena. Tästä harjualueen lumisuudesta johtuen Juhani pääsi jo aamusta lähtemään ajamaan latuja kuntoon ja hyväksi ne tulevatkin kun pienen pakkasyön jäljiltä kone siihen uuden ladun tekee ja luisteluhiihdon uran tasaa.

Harjureitistä huolehtivilla Loimaan, Huittisten, Säkylän ja Oripään kunnilla on suunnitteilla tulevalle vuodelle yhteinen Harjureitin rakenteiden EU-rahoitteinen kunnostushanke. Meillä hiihtäjillä olisi varmaankin siihen yhteinen toive että yhtenä hankkeen osana latujen päälle levittäytyneitä isompien mäntyjen oksia poistettaisiin mahdollisimman runsaasti. Koska suojailmoilla niissä olevan lumen sulamisen seurauksena niistä tippuva vesi heikentää ladun kuntoa noiden puiden alla ja ladun heikennyksen lisäksi noissa kohdissa vetinen lumi toisinaan aika hankalasti suojailmoilla "tökkää" kiinni suksen pohjiin.

Lähtekää nyt välipäivinä ystävienne kanssa nauttimaan luonnonolosuhteiden ja alueemme kuntien mahdollistamasta hyvästä hiihto-olosuhteesta  Harjureitillä, hiihtoon ja laavuilla tapahtuvaan nuotiomakkaran syöntiin kannustaen:

Toimintaloman mökki-isäntä ja tilaussaunojen lämmittäjä

Latujen kunnosta joulunpyhien aikaan 

Eilen saatiin sen verran uutta lunta että Juhani ajaa nyt 24.12 klo 9.00 Harjureitin hiihtolatuverkostoa 25 km pituisesti hiihdettävään kuntoon. Ajettaessa perinteellisten hiihtolatujen välissä oleva luisteluhiihdon ura tulee hyvään kuntoon ja myös perinteellisen hiihdot ladut saadaan hiihdettävään kuntoon. Mutta niin kuin pari päivää sitten tuossa alla kirjoittelin varsinkin alamäissä on jokaisen hiihtäjän syytä noudattaa latujen kovapohjaisuudesta johtuen tarpeenmukaista varovaisuutta. 

Alkavalle viikolle on sääennusteen mukaan tänne luvassa lisää sateita ja se tietää että Juhani pystyy jyrsivällä latukoneella latuja taas uudelleen ajamaan. Pidän Teitä palstani seuraajia ajantasalla latujen uudelleen ajamisista ja palvelen muutenkin tarpeitanne mm. hiihtolenkin jälkeisissä mahdollisissa saunan lämmitystarpeissa yms. Joulunajan terveisin,

Toimintaloman mökki-isäntä ja tilaussaunojen lämmittäjä

Usean päivän leudoista säistä johtuen nyt perjantaina 22.12 klo 18.00 latupohjat ovat varsin kovia ja iltapäiväisen hiihtokokemukseni mukaan tuosta kovuudesta johtuen varsinkin meidän iäkkäimpien pitää alamäissä olla erittäin varovaisia. Sääennusteen mukaan tänne on huomiseksi luvattu sateita aamupäivästä alkaen pitkälle iltapäivään. Jos uutta lunta saamme riittävästi niin Juhanin kanssa puhuimme että hän ajaa ladut aatto aamusti eli sunnuntaina.

Kirjoittelen tähän palstalleni tarkemmat latujen ajoon liittyvät tiedot huomenillalla ja/tai viimeistään sunnuntai aamulla että tiedätte latujen kunnon alkavan joulun aikaan. Terveisin,

Toimintaloman mökki-isäntä/ saunojen lämmittäjä

Huomenta,

täällä nyt 17.12 sunnuntaiaamulla klo 8.30 on pieni - 2 asteen pakkanen ja Harjureitillä on hyvät hiihtomahdollisuudet. Pakkasta on liian vähäisesti että Juhani voisi lähteä (niin kuin tuossa alla eilen kirjoitin) ajamaan luisteluhiihdon uraa. Pidemmän ajan sääennusteet lupaavat tänne valkoisen joulun ja Harjureitille 25 km hoidettuja latuja.

Minulla on vielä vuokraamatta yksi mökkikin ja ota yhteyttä puh. 0400 595 898 tai esa.lahteenmaki@toimintaloma.fi jos tarvitset ladunvarresta mökkiä latuverkoston valaistulta osuudelta.

Esa

Hei,

tänään lauantaina  16.12 klo 13.30 tässä Toimintaloman kohdilla Harjureitin varrella satelee pikkuhiljaa lunta ja 25 km pituisesti perinteellisen hiihdon ladut ovat hiihdettävässä hiihtokunnossa. Vapaan hiihdon ura on pikkusen pehmeä mutta kun huomiseksi on luvattu 4 - 5 astetta pakkasta niin Juhani koittaa aamulla että voisiko sen latukoneensa ajaa tiiviimmäksi ja tasaiseksi. Ajo tehdään jos pakastuva lumi alkaa kantamaan konetta niin hyvin ettei luistelu-uraan jää luistelua häiritseviä traktorinpyörän painautumaa.

Nyt näyttää siltä että on alkanut hyväluminen hiihtotalvi.

Terveisin,

Esa

Harjureitin varressa Toimintaloman kohdalla 12.12.2017 klo 14.00 näyttää siltä että huomen aamulla Juhani pääsee ajamaan Harjureitille ensilumen hiihtoladut. 

Harjureittiä ylläpitävät Loimaa, Säkylä, Huittinen, Oripää kunnat yhdessä valmistelevat Harjureitin rapistumaan päässeiden rakenteiden kunnostamista EU-rahoitteisella hankkeena. Siinä yhteydessä hiihtoreitistöä parannetaan entisestään tasaamalla latupohjia ja poistetaan hiihtämistä häiritsevät kivet.

Kunnat ovat pyytäneet että antaisin nämä rakentamani ja vuosia ylläpitämäni www.harjureitti.fi sivuston kuntien käyttöön niin että voin jatkossakin pitää uudella sivustolla omaa Esan-blogia. Olen antanut suostumukseni sivuston siirrosta kunnille ja pyrin jatkossakin tuossa Esan-blogissa palvelemaan Teitä kirjoituksiani seuranneita tiedoilla latujen hiihdettävyydestä. Sekä etukäteisinfolla ja tiedolla mitenkä seuraavina päivinä on suunniteltu latuja ajaa.

Jo huomisesta Harjureitin ensilumien hiihtelystä lähtien palvelen hiihtoreissun jälkeisessä sauna- ja pesutilatarpeissa ja mökkivuokrauksissa kun haluatte päästä mökin pihasta suoraan suksilla hiihtoladuille.

Hyvää hiihtotalvea odotellessa

Esa